HOT השיקה הבוקר במסיבת עיתונאים שנערכה בתל אביב, את עונת הדרמות הקרובה שלה במהלכה יעלו שבע סדרות חדשות של היוצרים המובילים והשחקנים הבולטים בתעשייה הישראלית. סדרות הדרמה החדשות מצטרפות למהלך המשמעותי שהובילה HOT בשבוע האחרון בהרחבת עולמות התוכן שלה עם חתימה על הסכם מקיף עם חברת HBO .
אל "עקרון ההחלפה" ו"מטומטמת" יצטרפו בעונה הקרובה: "אורי ואלה" בכיכובם של דינה סנדרסון ושלמה בראבא, סדרת האימה הקומית "ג'ודה"(לשעבר "ערפד יהודי") פרי יצירתו של ציון ברוך שאף מככב בה, "בתולות 2" של שחר מגן ואדם סנדרסון ובכיכובה של מגי אזרזר, סדרת הדרמה "שבאבניקים" של היוצר אלירן מלכה ובבימויו של מאור זגורי ו"פול מון" של היוצרת שירה אלון. כמו כן הוצגו דרמות בשלבי כתיבה מתקדמים כמו "איש חשוב מאוד 2" של היוצרת שירלי מושייף ובכיכובו של יהודה לוי, "משוגעים" דרמה קומית עצובה של היוצר ליאור דיין ואסף קורמן, "האלמן", סדרת דרמה בכיכובו של רשף לוי, ו"שמע ישראל" של היוצרים מאור זגורי ואורי ויסברוד.
טל גרנות גולדשטיין, מנכ"לית HOT: " HOT גאה להמשיך ולהוביל את עולם הפקות המקור ולהיות הבית של היצירה הישראלית, בעשור האחרון השקענו למעלה ממיליארד וחצי ש"ח ובכוונתנו להמשיך בהשקעה ולהציע ללקוחותינו את התוכן האיכותי והעשיר ביותר בישראל.
בשנה החולפת HOT עברה שורה ארוכה של שינויים: השלמנו מהפכה אמיתית בעולם השירות כשאנו עוד חותרים למצוינות, כפי שהבטחנו הצגנו חידושים דיגיטאליים בעולם המולטי פייבר והאפליקציות לנוחותם של הלקוחות שלנו, ועתה עולם התוכן של HOT, שתמיד היה גולת הכותרת של החברה, מציג גם עונת דרמה חסרת תקדים וגם מעמיק את אחיזתו בעולם הרכש עם החתימה על ההסכם עם HBO, זהו רק חלק מהעשייה שלנו לשדרוג חוויית הצפייה מקצה לקצה" מוסיפה גרנות גולדשטיין.
יורם מוקדי, סמנכ"ל התוכן ב-HOT : HOT" גאה להציע ללקוחותיה שורת סדרות איכות ממיטב היוצרים, המפיקים והשחקנים בישראל. עונת הדרמות מציעה עושר חסר תקדים של תכנים מגוונים אשר הופכים להיות חלק בלתי נפרד מהתרבות והשיח הישראליים".
במסיבת העיתונאים נחשפו הצצות ראשונות לסדרות:
אורי ואלה
אין סדרה שהיא לא אישית. השחקנית והתסריטאית דינה סנדרסון, התמודדה לאחרונה עם מותה בטרם עת של אמה. שנת האבל הראשונה היא ההשראה לדרמה הקומית שכתבה. אורי ואלה, אב ובתו, הפכו לסוג של זוג מאז שתמי, האמא, נפטרה. אורי, מוזיקאי שהוא אייקון תרבותי, נזרק מבולבל בגיל 60 אל חיי הרווקות; אלה, כלום שהוא שום דבר, נזרקה בגיל 27 אל תוך ואקום.
עכשיו, אחרי שעברו את הכאב הגדול, הם חושבים שכל האפשרויות פתוחות בפניהם.
אז הם חושבים.
קומדיה "רומנטית" קצת אחרת על אובדן, שיגעון, צרות של עשירים ועל האהבה היחידה שבאמת לא תלויה בדבר – בין אבא לבת.
מככבים: שלמה בראבא, דינה סנדרסון, גל תורן, לירון ויסמן, פבלו רוזנברג, מיכאלה עשת, ועוד..
יוצרים: דינה סנדרסון, עפר סקר ויובל שפרמן
במאי: יובל שפרמן
הפקה: יואב גרוס, ניהול פלוס
צילום: ורד רדיר
ג'ודה (לשעבר ערפד יהודי)
למה אף פעם לא היה ערפד יהודי? מה הורג ערפד יהודי? לא צלב, לא מים של כנסיה, כלום, הוא סוג של אל בלתי מנוצח.
ומי שואל את זה? ציון ברוך – ערפד בפני עצמו.
"ג'ודה" מספרת לנו את הסוד הנסתר שפחדו לספר לנו שנים.
יהודה (ציון ברוך), עבריין צעצוע קטן וממזר, עשה את ההימור הגדול ביותר שהוא עשה אי פעם. ואז, בלילה הגדול של חייו הוא נעקץ או ליתר דיוק ננשך ע״י ערפדית (אנסטסיה פיין). מהרגע הזה החיים שלה ושלו הולכים להתהפך.
בשמונת הימים הבאים הוא בורח כדי לשמור על חייו: מהערפדים הרומנים, מהשוטרים הישראלים, מהפושעים הצרפתים, ויותר מכל הוא בורח מהגורל אותו הועיד לו רבו.
הוא יברח רק כדי לגלות את הכוח שיש במילוי ייעודו ואת האחריות שבאה יחד עם זה, כי כידוע ״ עם כוח גדול באה אחריות גדולה״.
מככבים: ציון ברוך, הופעת אורח של מייק בורשטיין, עמוס תמם, אילנית לוי, אנסטסיה פיין ועוד..
יוצר: ציון ברוך
תסריטאים: ציון ברוך, מני יעיש.
במאי: מני יעיש
הפקה: אולפני הרצליה
צילום: דורון עופר
שבאבניקים
ארבעה צעירים גרים בפנימייה של הישיבה החרדית "נתיבות תורה", הנחשבת "הרווארד של הישיבות". אבינועם, מאיר, גדליה ולייזר חיים את החלום – מצד אחד הם תלמידי ישיבה הנהנים מסטאטוס יוקרתי ומכובד בקהילה החרדית, ומצד שני – נהנים מהפינוקים ומההנאות של החיים המודרניים. סדר היום שלהם נע בין מקוואות מפוארים, חנויות כובעים סטייליסטיות, מכון כושר נפרד לגברים, דייט עם איזה שידוך בלובי של הילטון ובתי קפה סטודנטיאליים. אך הכול משתנה כשמגיע לישיבה משגיח חדש שמחליט לשים סוף לחיי הנהנתנות שלהם.
מככבים: דניאל גד ("גאליס") , אורי לייזרוביץ ("זגורי אימפריה"), ישראל אטיאס ("זגורי אימפריה"), עומר פרלמן -"שוברי גלים") , דב נבון, רותם קינן, מאיה ורטהיימר, לימור גולדשטיין וזוהר שטראוס.
יוצר: אלירן מלכא
תסריטאים: אלירן מלכא, אורי וייסברוד
במאי: מאור זגורי
הפקה: דורי מדיה – דרסט
צילום: סטודיו לם
בתולות 2
בעונה השנייה של "בתולות", אילת כולה על הרגליים בעקבות היעלמות מסתורית. שלי רג׳ואן (מגי אזרזר), אפלה ופראית מאי פעם, מתאוששת מהפציעה ומגלה את האמת אודות המשפחה שלה. האם היא תצליח להאמין שמדובר במשפחה של סירנות מעיראק או שהכל אמונה תפלה מעוותת מן היסוד? גם העונה הזו מתרחשת באילת ונודדת דרומה יותר, אל המדבר של סיני ואל המקום הכי בסיסי ועתיק בנפשות הגיבורים. היא משרטטת אפוס רחב יריעה על אמונה ושליטה ומתארת עולם מיתולוגי אפל ועם זאת ישראלי מאד. העונה השנייה צוללת עמוק יותר לאגדה המשפחתית ומטשטש בה הגבול בין מציאות לפנטזיה.
העונה הראשונה והמצליחה של בתולות היתה מועמדת לשישה פרסי אקדמיה. העונה השנייה צפויה לעלות בתחילת 2017.
מככבים: ששון גבאי, אלון אבוטבול, מגי אזרזר, רועי ניק, מוריס כהן, רותם אבוהב, אלונה קימחי, נעה לוגסי, תיקי דיין
יוצרים: שחר מגן, אדם סנדרסון
תסריטאי: שחר מגן
במאי: אדם סנדרסון
הפקה: יולי אוגוסט
פול מון
"פול מון" עוסקת בקבוצת צעירים ישראלים שנסעו לתאילנד לטיול הגדול אחרי הצבא, וכל אחד מסיבותיו שלו, נתקע שם ולא חוזר הביתה. אך בין מסיבות הפול מון חסרות הגבולות, מגלה אחד מדיירי האי, לוחם לשעבר שאיבד את זכרונו, שחייו נמצאים בסכנה ומוצא את עצמו במרכז משולש אהבה בין בת הזוג מהאי, והאקסית המיתולוגית שמגיעה מישראל.
"פול מון", שכתבה שירה אלון, יוצרת "חצויה", תעלה בHOT בידור ישראלי בדצמבר 2016 למאה פרקים – ותהיה הטלנובלה המקורית הראשונה מאז יסוד הערוץ.
מככבים: תומר קפון, אורטל בן שושן, יובל שרף, מאור שוויצר, רוסלנה רודינה, און רפאלי, ירדן הראל, דניאל ליטמן, מיכל ינאי, צחי הלוי, עופר חיון ואלישע בנאי.
יוצרת ותסריטאית ראשית – שירה אלון
עורך תסריט – יורם מנדל
במאים – האחים פז ואביעד קידר
הפקה – דורי מדיה דרסט, יוני פארן
מטומטמת
חצופה, בועטת, לוחמת – מטומטמת.
קומדיית פשע רומנטית על שירי, שחקנית מתוסכלת וקריזיונרית, שנאלצת להסתנן כסוכנת סמויה לתיכון ומסתבכת עם המנהל, המשטרה והעולם התחתון.
פרויקט הביכורים של בת חן סבג – יוצרת, תסריטאית ושחקנית ראשית לצד מוקי.
שירי (בת חן סבג), היא לוזרית בעיני עצמה. עם לוק של בת 17, פה ג'ורה ופיוז קצר, שירי מחרבת כל הזדמנות להשיג תפקידי משחק, להרוויח גרוש או לשמור את מעט החברים שעוד נותרו לה. הדבר היחיד שאכפת לה ממנו הוא החבר שלה, וגם הוא זורק אותה.
אבל כשהאקס הטרי נתפס עם כמות בלתי סבירה של סמים, שירי תעשה הכול כדי להוכיח את חפותו, גם אם זה אומר להסכים להצעה של המשטרה ולהתגייס כסוכנת סמויה במקום שהיה הסיוט של חייה – התיכון.
עכשיו שירי, במסווה של תלמידת י"ב, צריכה לתפור תיק למנהל אסף (מוקי) שחשוד ברומן עם תלמידה. בדרך היא מסבכת את עצמה עם סוחרי סמים, מסכנת את עצמה ואת החברים שלה, נקלעת לרומן סוער ואסור עם המנהל, מנצלת את חסרונותיה לטובתה ומגלה שמטומטמת – היא לא!
עוד מככבים: מיקי ליאון, ליאור רז, יעקב דניאל, משה אשכנזי, שני קליין, גאיה שליטא כץ, רות אסרסאי, רותם קינן, דרור קרן, עדי אלון, דובר קוסאשווילי, נדב נייטס, נורמן עיסא, שמיל בן ארי, גבי עמרני ועוד
יוצרים : בת חן סבג ושי קפון
תסריטאית ראשית : בת חן סבג
במאי: שי קפון
הפקה: דורי מדיה – דרסט
במסיבת העיתונאים הוצגו מספר דרמות שנמצאות בשלבי כתיבה:
האלמן
מה היא החרדה הכי גדולה של רשף לוי? שהוא יצטרך לגדל לבד את שבעת ילדיו…
החרדה הולידה את "האלמן", ובדרכו של רשף לוי היא תהיה מצחיקה ופרועה.
החרדה הכי גדולה של יריב (שיגלם רשף לוי) הייתה שיום אחד הוא ימצא את עצמו מגדל לבד את המון הילדים שהביא לעולם (חמישה). והחרדה הזאת התממשה. יריב מאבד את תמי ונותר אבא ואלמן. לבד.
הדבר הראשון שהוא עושה זה לזרוק את הביטחון שאפיין את חייו. הוא מתפטר מעבודתו וחוזר לרדוף אחרי חלום ישן: להיות סטנדאפיסט. להצחיק. ברגע הכי נמוך בחייו הוא חוזר להצחיק וזה ילמד אותו לאהוב מחדש ובעיקר להכיר את ילדיו.
יוצר ותסריטאי: רשף לוי (״הבורר״)
במאי: תומר שני ("איש חשוב מאוד")
הפקה: אנדמול ישראל.
איש חשוב מאוד – עונה 2
בעונתה השנייה של 'איש חשוב מאוד', יהודה לוי מרגיש שישראל נהיית קטנה עליו ומחליט שהגיע הזמן לנסות את מה שכולם אמרו שהוא יכול אבל מעולם לא היה לו אומץ – לכבוש את אמריקה.
בהוליווד, נאלץ יהודה להתחיל מההתחלה. בלי השם שלו, בלי הקהל שלו, בלי הנחות סלב, בלי פמליה תומכת.
האם, רגע לפני שזה נהיה מאוחר מדי, הוא יהיה מוכן לשלם את המחיר, לוותר על הנוחות הבלתי נסבלת של הפרסום, לטובת עבודה קשה, גילוי עצמי וימים ארוכים של המתנה שמשהו יקרה.
האם הוא יהיה מוכן לאבד הכל כדי להשיג הכל, ובגדול. כמו באמריקה..
אצל שירלי מושיוף כמו תמיד כל זה יהיה הרקע לרומן מורכב ומטלטל בין הגיבור לבין …
יוצרת ותסריטאית: שירלי מושייף
עורך: אורי וייסברוד
במאית: שירלי מושייף
הפקה: מובי פלוס
משוגעים
בעיניי, אומר ליאור דיין, "משוגעים" היא סדרה על שייכות, או יותר נכון: על חוסר השייכות שאדם חש בתוך חייו. נעם אשכנזי, בחור אורבני בן 24 המאובחן כלוקה בהפרעת אישיות גבולית (בורדר-ליין) עם מאפיינים פראנואידים. זה הוא סיפור של אדם שמנסה להרגיש שייך בעולמו הפרטי (וכמו רובנו) לא באמת מצליח- חוץ מאשר במציאות האלטרנטיבית של מחלקה ג', בקרב היוצאים מדעתם, שם הוא מוצא את עצמו ואת המקום היחיד שהוא מרגיש אליו שייך איכשהו.
סיפורו של נעם אשכנזי הוא סיפורם של כל ילדי מחלקת האבדות של העולם כולו אשר מנסים למצוא את מקומם בחיים המחורבנים האלו.
יוצר ותסריטאי: ליאור דיין
במאי: אסף קורמן ( ״את לי לילה״)
הפקה: דורי מדיה – דרסט
שמע ישראל
סיפורם של שני חברים מתחתית החברה הישראלית- האחד שתיין והשני מסומם- היוצאים למסע בעקבות בנו האבוד של אחד מהם לאורכו הגיאוגרפי והחברתי של שביל ישראל.
המסע הוא מעין מרדף אחרי הבן, אבל לאחר הסתבכות הרודפים הופכים להיות גם נרדפים אשר עוברים בדרכם בנופיה המשתנים של הארץ. בניגוד ליצירות מוכרות בהם בני המעמד העליון (סופר, היסטוריון, כומר) נוסעים בארץ ומתרשמים ממצבה וממצב אנשיה – הפעם המסע יהיה מנקודת מבטם של אלה הנמצאים בתחתית, שאיבדו הכל ואין להם יותר מה להפסיד, המסתכלים על אלו שעדיין חיים בתוך המטריקס.
יוצרים ותסריטאים : מאור זגורי ואורי וייסברוד
הפקה : אולפני הרצליה